Moduna uygun içerikleri keşfetmek için bu alanı kullanarak istediğin modu seçebilirsiniz. Modunu değiştirmek işte bu kadar kolay...
Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak kapılarını açan tarihi binanın müzeye dönüşümü TEĞET Mimarlık’ın tasarımıyla gerçekleşti. Bu yeni başlangıca dair sorularımızı, mimarları yanıtladı.
Londra’da Serpentine, sanatçı Refik Anadol’un “Echoes of the Earth: Living Archive” başlıklı sergisini 16 Şubat’ta ziyarete açıyor. Anadol, İngiltere’deki ilk büyük kişisel sergisinde bugüne kadar ürettiği en iddialı yapay zekâ sanatı projesini gösterime sunuyor.
Türkiye’de dijital ortama sergilerini taşıyan müze ve sanat galerilerinden öne çıkanları sizler için listeledik.
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden Tate Modern’in koleksiyonu, “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” adlı sergisiyle 19 Mayıs'a kadar Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşuyor.
İtalya’nın önde gelen müzelerinden Labirinto della Masone, 2006’da Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülen Orhan Pamuk ve onun yayınlanmamış grafik üretimlerine adanan “Words and Images” sergisine ev sahipliği yapıyor.
Salt Beyoğlu’nda açılan “Üç İç Denizin Ülkesi” sergisi, Handan Börüteçene’nin kırk yılı aşkın bir süredir doğa, tarih ve arkeoloji ile iç içe bir şekilde ürettiği eserlerin kaydını seyre sunuyor.
Bundeskunsthalle, yeni sergisiyle tasarım, mimarlık, moda, sinema ve edebiyattan çarpıcı örneklerle 60’lardan 90’lara uzanarak postmodernizm ruhunu yeniden canlandırıyor.
Meşher’de yer alan “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisi, ziyaretçileri İstanbul’un silüetine bir uçtan bir uca bakmaya davet ediyor ve Osmanlı payitahtının 500 yıllık görsel kaydını seyre sunuyor. Küratörler Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin serginin modunu “ikilikler” üzerinden anlatıyor.
Aydınlık ve karanlık, ölüm ve yaşam, geçmiş ve bugün gibi ikilikleri odağına alan “Yeni Bir Hikâye – Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar” sergisi; Hitit Mod, Ayın Sanat Keşfi bölümünde mercek altına alınıyor.
İstanbul’da gerek kütüphanesiyle gerek restoranı ve kitapçısıyla, ya da bazen sırf tarihi binasında oturup manzarayı seyretmek için uğrak noktalarımızdan olan Salt Galata’da 24 Mayıs’ta yeni bir sergi açıldı.
“Balık Kavağa Çıkınca, işte bu muğlaklık modunda, dilde yerleşik zamansal ifadelerin izini sürer ve onları bir araya getirerek görünür kılar.” (Cansu Cürgen, Avşar Gürpınar)
Yelta Köm'ün Versus Art Project'te yer alan sergisi “her şey tanıdık, her şey yabancı”yı keşfediyoruz. Sanatçı serginin modunu şöyle açıklıyor: "Bu serginin modu biraz kafa karıştırıcı. Sıradan bir akşamüstünde farketmediğimiz bazı durumların bir araya gelmesi ve bir anda tanıdık ama yabancı bir rüyaya uyandırması gibi..."
Gucci’nin 2019 “Men’s Tailoring Campaign” kampanyasından. (Gucci ve Victoria and Albert Museum’un izniyle, Londra).
Kompostun dönüşüm gücünü, sürdürülebilirlik üzerindeki etkilerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları Mimar-Döngüsel Tasarımcı Özgül Öztürk, Hitit Mod okurları için aktarıyor.
Kitapseverler ve araştırmacılar için geniş koleksiyon arşivine sahip ve mimari tasarımı ile dikkat çeken Türkiye’deki kütüphaneleri keşfediyoruz.