Moduna uygun içerikleri keşfetmek için bu alanı kullanarak istediğin modu seçebilirsiniz. Modunu değiştirmek işte bu kadar kolay...
Kitapseverler ve araştırmacılar için geniş koleksiyon arşivine sahip ve mimari tasarımı ile dikkat çeken Türkiye’deki kütüphaneleri keşfediyoruz.
Türkiye’de dijital ortama sergilerini taşıyan müze ve sanat galerilerinden öne çıkanları sizler için listeledik.
Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden Tate Modern’in koleksiyonu, “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” adlı sergisiyle 19 Mayıs'a kadar Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşuyor.
Louis Vuitton’un Paris'teki kültürel destinasyonu “LV DREAM”, markanın 160 yıllık yolculuğundaki yenilikçi dönüşümünü gözler önüne seriyor.
Uluslararası tasarım ve dekorasyon fuarı Maison & Objet Paris, 30. yılını 18-22 Ocak tarihleri arasında Paris Nord Villepinte Sergi Merkezi'nde kutluyor.
Salt Beyoğlu’nda açılan “Üç İç Denizin Ülkesi” sergisi, Handan Börüteçene’nin kırk yılı aşkın bir süredir doğa, tarih ve arkeoloji ile iç içe bir şekilde ürettiği eserlerin kaydını seyre sunuyor.
Opera, sahne, popüler müzik ve sinemada “diva”ları mercek altına alan ve ikonik sanatçıların yaratıcılığıyla kavramın zaman içinde nasıl değişip dönüştüğünü ele alan “DIVA” sergisi, 7 Nisan 2024 tarihine kadar V&A Müzesi’nde.
Victoria Beckham’dan Palm Angels’a, Balmain’dan Etro’ya varıncaya kadar 50’yi aşkın lüks moda dünyasının tasarımları, “Golden Opulence” sergisi ile 12 Aralık’a kadar Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahneye taşınıyor.
Mimarlık ve kent üzerine alanında öne çıkan isimlerin insan sağlığı, yaşam kalitesi, iklim ve enerji krizi, teknoloji, cinsiyet rolleri gibi çeşitli konuları ele aldığı podcastleri sizler için bir araya getirdik.
Meşher’de yer alan “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisi, ziyaretçileri İstanbul’un silüetine bir uçtan bir uca bakmaya davet ediyor ve Osmanlı payitahtının 500 yıllık görsel kaydını seyre sunuyor. Küratörler Ebru Esra Satıcı ve Şeyda Çetin serginin modunu “ikilikler” üzerinden anlatıyor.
İlk kez sahneye taşınan eserlerden tekrar perdelerini açmaya hazırlanan yapımlar ile zengin programıyla dikkat çeken 27. İstanbul Tiyatro Festivali’nin ve İBB Şehir Tiyatroları’nın öne çıkan oyunlarını derledik.
Her yıl tüm dünyada Ekim ayının ilk Pazartesi günü kutlanan Dünya Mimarlık Günü, bu yıl “Dirençli Topluluklar için Mimarlık” teması ile gerçekleşiyor.
Öne çıkan mimarlık ofislerinin üretimlerinden, kentsel ölçekte değerlendirmelere; çağdaş mimarlık tarihinden mekân kesişiminde ele alınan disiplinlerarası araştırmalara uzanan konularda 2023 yılında raflarda yerini alan 10 mimarlık ve tasarım kitabını sizler için derledik.
Venedik Bienali 18. Uluslararası Mimarlık Sergisi sürerken kent merkezine yönelip eş zamanlı gerçekleşen ilgi çekici gösterimleri keşfetmek isteyenler için alternatif bir rota…
“Balık Kavağa Çıkınca, işte bu muğlaklık modunda, dilde yerleşik zamansal ifadelerin izini sürer ve onları bir araya getirerek görünür kılar.” (Cansu Cürgen, Avşar Gürpınar)
Sıcak günlerde kapalı mekânlar yerine açık hava etkinliklerini tercih edenler için müzik, film, gastronomi ve miksoloji dünyasından yaz festivallerini keşfe çıkıyoruz.
Türkiye’de mimari tasarımıyla öne çıkan, çeşitli ulusal ve uluslararası platformlarda ödüllendirilmiş turizm ve rekreasyon yapılarını sizler için derledik.
İstanbul’da gerek kütüphanesiyle gerek restoranı ve kitapçısıyla, ya da bazen sırf tarihi binasında oturup manzarayı seyretmek için uğrak noktalarımızdan olan Salt Galata’da 24 Mayıs’ta yeni bir sergi açıldı.
Her yıl 18 Mayıs'ta kutlanan Müzeler Günü ve onu takip eden Müzeler Haftası bu yıl “Müzeler, Sürdürülebilirlik ve Refah” temasıyla birçok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Yelta Köm'ün Versus Art Project'te yer alan sergisi “her şey tanıdık, her şey yabancı”yı keşfediyoruz. Sanatçı serginin modunu şöyle açıklıyor: "Bu serginin modu biraz kafa karıştırıcı. Sıradan bir akşamüstünde farketmediğimiz bazı durumların bir araya gelmesi ve bir anda tanıdık ama yabancı bir rüyaya uyandırması gibi..."
Deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden kalkınması için yerel üreticilerin ve girişimcilerin ticari faaliyetlerine devam etmesi önemli. Destek verilebilecek yerel ve butik işletmeleri, derledik.
JAPAN HOUSE Los Angeles “Designing with Disaster” başlıklı sergisinde, “yenileyici şehircilik” yaklaşımını yedi öneri üzerinden inceliyor
Acil durum anında ihtiyaç duyabileceğiniz 10 telefon uygulamasını sizler için bir araya getirdik.
Afet sonrasında ihtiyaçlarınızı giderebilmeniz için acil durum çantasının içinde olması gereken temel malzemeleri farklı kaynaklardan inceleyerek sizler için hazırladık.
Instagram’da radarımıza takılan, özellikle apartmanları belgeleme ve kolektif bir hafıza oluşturma yönünde öne çıkan 10 hesabı sizler için derledik.
Yakın dönemlere kadar İstanbul’un sayfiye bölgelerinden biri olan; günümüzde de hâlâ sınırları içinde yer alan kent ormanı ve geniş ve uzun kumsalı ile bu özelliğini koruyan Florya, sakin bir tatil günü geçirmek için merkeze yakın bir alternatif sunuyor.
Gucci’nin 2019 “Men’s Tailoring Campaign” kampanyasından. (Gucci ve Victoria and Albert Museum’un izniyle, Londra).
Cumhuriyet’in 100. yılında Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi olarak kapılarını açan tarihi binanın müzeye dönüşümü TEĞET Mimarlık’ın tasarımıyla gerçekleşti. Bu yeni başlangıca dair sorularımızı, mimarları yanıtladı.
Kompostun dönüşüm gücünü, sürdürülebilirlik üzerindeki etkilerini ve dikkat edilmesi gereken noktaları Mimar-Döngüsel Tasarımcı Özgül Öztürk, Hitit Mod okurları için aktarıyor.
Londra’da Serpentine, sanatçı Refik Anadol’un “Echoes of the Earth: Living Archive” başlıklı sergisini 16 Şubat’ta ziyarete açıyor. Anadol, İngiltere’deki ilk büyük kişisel sergisinde bugüne kadar ürettiği en iddialı yapay zekâ sanatı projesini gösterime sunuyor.